Meteen naar de content

Gratis verzending > €20 | 200+ ★★★★★ reviews

  Grote armen: biceps, triceps of onderarmen?

  wat moet je trainen om grote armen te krijgen?

  Een van de grote jongensdromen is het hebben van grote armen. De oude plaatjes van Arnold Schwarzenegger met zijn beroemde bicep pose is voor vele gymrats het ideaal. En zo wordt iedereen van jongs af aan eigenlijk gehersenspoeld met de gedachte: grote biceps = grote armen. Maar zijn grote biceps eigenlijk wel zo belangrijk voor het hebben van grote armen? Naar onze mening: nee.

  Natuurlijk, grote biceps zijn zeker welkom. Je kunt op elk ogenblik even je biceps aanspannen om even te demonstreren wat voor alpha-mannetje je wel niet bent, maar daar blijft het dan ook bij. Als het goed is loop je niet over straat met een dubbele bicep pose, dus zal je het van je armen in ontspannen houding moeten hebben. De realiteit is dat je meestal gewoon met een shirt aan zit, dat precies mooi een groot deel van je zuurverdiende biceps en triceps bedekt. Zonde.

  Maar goed, laten we aannemen dat jij van die mooie, volle biceps hebt, die je dag en nacht aanspant. Dan nog maakt het hebben van grote biceps je armen niet per definitie groot. Een mooi voorbeeld hiervan is YouTuber LuiMarco, die sommigen misschien zullen kennen van zijn bodybuilding videos. De beste man was zelf ook erg op dreef in de gym en werd geroemd om zijn sterk ontwikkelde biceps. Maar had deze man grote armen? Wij vinden van niet.

      Lui Marco        LuiMarco

  Dus hoe kan het dat deze man ondanks zijn indrukwekkende biceps toch niet de indruk wekt grote armen te hebben? Dat komt door de missende link: de onderarmen. Zonder goed ontwikkelde onderarmen krijg je nooit de volle look waar veel mensen naar op zoek zijn. Er mist simpelweg iets. In een bicep pose kun je daar nog enigszins mee weg komen, maar trek een shirt aan, houd je armen neutraal en er blijft niks meer van over.

  Als we naar het andere extreem kijken, zien we juist een heel ander verhaal. Armworstelaars zijn hier het perfect voorbeeld van. Zij hebben juist extreem ontwikkelde onderarmen, maar geven relatief minder om de biceps. Mooie voorbeelden hiervan zijn armworstel legendes John Brzenk en Arsen Liliev, maar ook bijv. Youtuber Alphadestiny. Zij hebben allen niet bijzonder grote biceps of triceps, maar toch lijkt het alsof ze enorme armen hebben, dankzij de sterk ontwikkelde onderarmen.

  John Brzenk     

      Arsen Liliev  Alphadestiny

  Daarnaast zijn de onderarmspieren een van de weinige spieren in het lichaam die vrijwel constant te zien zijn. In de winter kun je altijd de mouwen van je trui opstropen, om je onderarmen toch maar even aan het licht bloot te stellen. Met een shirt aan zijn ze ook volledig zichtbaar, terwijl de biceps en triceps redelijk verstopt zitten achter een laagje shirt. Een set machtige onderarmen die onder je shirt uitkomen straalt kracht uit en laat je eruitzien als een echte Herculès.

  Stay strong,

  Gouden Grip

  laat een reactie achter

  Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd