Meteen naar de content

Gratis verzending > €20 | 200+ ★★★★★ reviews

  Waarom is een goede grip zo belangrijk?

  Belang van de grip

  Als je de gemiddelde persoon in de gym vraagt wat nou het allerbelangrijkste is om te trainen, zal een van zijn laatste antwoorden waarschijnlijk de onderarmen zijn. Benen vallen vaak ook al buiten het bootje, maar vrijwel geen enkele spiergroep krijgt zo weinig liefde als de grip en onderarmen. Wij van Gouden Grip vinden dat hier verandering in moet komen. Na jarenlange passie voor armworstelen en griptraining is het onze missie geworden om deze over te dragen aan de rest van de bevolking.

  Grote onderarmen zijn een enorm waardevolle toevoeging voor elk fysiek. Als je het hebt over grote armen denkt vrijwel iedereen alleen aan biceps en triceps, terwijl de volledige onderarmen nauwelijks aandacht krijgen. Onterecht, als je het ons vraagt. In een T-shirt zijn onderarmen een van de meest opvallende lichaamsdelen van je hele lichaam. Je biceps en triceps zijn vaak voor een groot deel al bedekt met shirt, maar je onderarmen vallen nog steeds in volle glorie te bewonderen. Een mooi voorbeeld van echte killer onderarmen is armworstelaar Arsen Liliev. 

  Arsen Liliev

  Naast het uiterlijke aspect is het hebben van een sterke grip extreem waardevol voor een hele range aan sporters. Armworstelaars vallen of staan met het hebben van een sterke grip en onderarmen, om zo hun tegenstander zo snel mogelijk te kunnen pinnen. Voor strongman en powerlifters is het ook van cruciaal belang om een sterke grip te hebben, onder het motto van: ‘If you can’t grip it, you can’t lift it’. Als je een barbell niet eens in je handen vast kunt houden, hoe kun je dan verwachten deze te deadliften? Ook voor vechtsporten is het een must-have. Grote onderarmen tonen niet alleen kracht aan, maar de sterke grip hiervan is ook van groot nut als je iemand vastpakt, iets wat vele worstelaars en MMA-vechters zullen bevestigen. Verder hebben we natuurlijk klimmers, gymnasten en onze gemiddelde gym-bro uit de sportschool die allemaal veel waarde halen uit het hebben van een set goed ontwikkelde onderarmen.

  Het mooie aan grip kracht is dat het zich niet alleen beperkt tot sporters. Het is ook nog eens een superhandige eigenschap voor in het dagelijkse leven. Van boodschappen uitladen tot verhuizingen, je hoeft geen atleet te zijn om de waarde van een sterke grip in te zien. Een sterke grip kan zo breed worden ingezet dat iedereen hier wel baat bij heeft, van de gym-bro in de sportschool die meer wilt deadliften tot je oma die een potje jam wilt openmaken.

  Stay strong,

  Gouden Grip

   

  comment {0 reacties

  D
  Defi calendar_today

  Nooit aan gedacht, maar goed punt. Ga er werk van maken.

  F
  Frits Pasen calendar_today

  Goed stukje, 100% mee eens

  laat een reactie achter

  Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd