Meteen naar de content

Gratis verzending > €20 | 200+ ★★★★★ reviews

  Waarom de Wrist Roller onmisbaar is voor jouw work-out routine

  Waarom de Wrist Roller onmisbaar is voor jouw work-out routine

  De meeste mensen denken bij armtraining gelijk aan de biceps en de triceps. Er zijn er maar weinig die direct hun onderarmspieren proberen te trainen. Gemiste kans!

  In een eerdere blog hebben we al besproken hoeveel verschil een set gespierde onderarmen kan maken voor de grootte van je armen. Je kan nog zulke ontwikkelde biceps en triceps hebben, maar als je onderarmen eruit zien als satéprikkers dan zullen je armen altijd een fragiele look blijven hebben.

  Een set krachtige onderarmen ziet er echter niet alleen indrukwekkend uit, maar geeft je ook nog eens een groot voordeel in talloze sporten, van armworstelen tot jiu-jitsu en van klimmen tot powerliften. De extra grip die je hiermee namelijk hebt is in veel van deze sporten van groot belang en kan voor een atleet het verschil maken.

  Als jij het ook tijd vind om wat extra 'vlees' en kracht toe te voegen aan je onderarmen, is het tijd om de wrist roller onderdeel van je training te maken! De wrist roller is namelijk één van de beste oefeningen die je kan doen voor het trainen van je onderarmen.

  Wrist roller

  Wat uniek is aan de wrist roller is dat het eigenlijk een superset is binnen dezelfde oefening. Je traint namelijk zowel de extensie als de flexie van de pols tijdens het omhoog en omlaag takelen van de kabel. Vooral de brachioradialis, de spier verantwoordelijk voor die 'dikke' look rondom je elleboog, wordt sterk belast tijdens deze oefeningen. Maak je klaar voor één van de beste pumps uit je leven!

  De extra focus op de extensie van de pols is verder iets wat heel goed uitkomt voor veel fitnessfanaten. Het is namelijk van belang dat je bij ieder lichaamsonderdeel ook de antagonistische spier traint. Denk bijv. aan de gym-bro die alleen maar bankdrukt, waardoor over tijd zijn schouders veel te ver naar voren zijn komen staan. Dit soort wanverhoudingen zorgen ook lange termijn altijd voor vervelende blessures.

  Dit is niet anders bij de onderarm. De flexie van de onderarm wordt over het algemeen zwaar belast in de sportschool. Je traint het indirect bij rows, curls, pull-ups, chin-ups, deadlifts, etc. Ook bij het samenknijpen van je hand tijdens het bankdrukken, of tijdens het gebruik van een handknijper train je de flexie van je hand en onderarmen. Het komt dan ook veel voor dat de flexiespieren van je onderarm sterk overontwikkeld zijn t.o.v. de extensiespieren. Het is dan ook geen wonder dat er zoveel mensen klagen over tendinitis, tenniselleboog, golferselleboog, RSI, carpal tunnel, etc.

  Geef dus ook wat meer aandacht aan het trainen van de extensiespieren in je onderarm en zorg voor wat balans. Net zoals dat je ook je rug traint als je veel borstoefeningen doet. De wrist roller is hier de perfecte oefening voor. Ook deze vingerextensie elastiekjes raden we sterk aan, deze trainen namelijk het openen van de hand.

  De Gouden Grip Wrist Roller heeft als extra voordeel dat het een brede band heeft. Bij de meeste wrist rollers wordt een dun touwtje gebruikt, waardoor de wrist roller zelf al gauw uit balans raakt. Een touwtje rolt namelijk niet over zichzelf heen, maar rolt naar 1 kant toe. Dit is niet alleen irritant, maar zorg ook dat 1 arm harder moet werken dan de ander. De brede band voorkomt dit, omdat je de band over zichzelf heen laat oprollen.

  Musclemeister.nl heeft verder nog een uitgebreide review geschreven over onze wrist roller. Check zijn artikel via deze link! 

  Shop jouw eigen wrist roller nu vandaag nog en krijg een 'Gouden Grip'!

  Daag jezelf uit en vecht tegen de verzuring!

  laat een reactie achter

  Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd